Maandag 30 september & Dinsdag 1 oktober 2024 is het alweer zover: hét friet- & convenience food event van het najaar vind alweer plaats te Affligem.
Frituur Pitstop: al bijna 24 jaar een vaste waarde in Zonhoven
Aan de verbindingsweg richting Genk, in een buitenwijk van Zonhoven, ligt Frituur Pitstop, uitgebaat door Vanessa De Witz en Steve Drossaer. Bijna 24 jaar geleden begonnen zij samen deze frituur, die inmiddels een vaste stek is voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Wat begon als een eenvoudige broodjeszaak, is uitgegroeid tot een veelzijdige frituur met een uitgebreide menukaart en een sterke band met de buurt.
Scoops: multi-inzetbaar!
Food sharing is in! Niet vreemd, want het speelt in op onze behoefte aan sociale verbinding, variatie en ervaringen. Tijd dus om je aanbod naar een hoger niveau te tillen en je gasten iets nieuws en spannends voor te schotelen. Ontdek de nieuwste innovatie van Farm Frites: Scoops! Perfect om mensen samen te brengen.
Anda Sauces genomineerd voor Product Made in Vlaams-Brabant Award!
Anda Sauces, het familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar traditionele koude sauzen produceert, is met trots genomineerd voor de Product Made in Vlaams-Brabant Award.
Crazy Days 2024: Productlanceringen, grootse Bitterballen actie, bijzondere aandacht voor de ‘Air Fryer’ en optreden Gene Thomas.
Maandag 30 september & Dinsdag 1 oktober 2024 is het alweer zover: hét friet- & convenience food event van het najaar vind alweer plaats te Affligem.
Verse Friet voor Elke Gelegenheid
Standaard Koelverse Friet van Farm Frites is niet zomaar friet; het is een culinaire sensatie. Bij ons staan versheid en kwaliteit altijd voorop. Onze frietjes worden direct na het snijden gekoeld, waardoor ze een heerlijke knapperige buitenkant en een zachte binnenkant behouden.
Happy Cheezer
Happy Cheezer is dé kant-en-klare kaassaus die gemaakt is van echte cheddar kaas. Nu ook in een nieuwe smaakvariant!
Op 21 augustus ondertekende minister Diependaele de definitieve bescherming van 3 frituren
De frietkotcultuur, zowel het ambacht van het frieten bakken als de hele frietbeleving die erbij hoort, is erkend als immaterieel erfgoed. In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden.
Elektronisch factureren verplicht vanaf 1 januari 2026
Vanaf 1 januari 2026 wordt het verplicht om in B2B-relaties elektronisch te factureren. De datum van inwerkingtreding lijkt nog ver af, toch kan u best binnenkort al aan de slag gaan, zodat u tijdig in orde bent.
Van Zon verankert zich met grote nieuwbouw in Kampenhout.
Na een investering van maar liefst 4 miljoen euro heeft de Limburgse horecagroothandel Van Zon een nieuwe vestiging geopend. Met zijn 7.000 m2 winkeloppervlakte, verdeeld over 2 verdiepingen, is dit filiaal in Kampenhout meteen het grootste van Horeca Van Zon.
Heeft een flexijobber recht op vakantiedagen ?
Het zal u wellicht verbazen, maar ook in een flexi-job bouwt een werknemer vakantiedagen op. Weinig flexi-jobbers maken echter gebruik van hun vakantiedagen. Het vakantiegeld dat u voor hen betaalt zit immers al inbegrepen in hun loon.
Bellimmo verhuist naar groot nagelnieuw gebouw in Eeklo
Horecagroothandel Bellimmo opende onlangs een nieuwe locatie in Kunstberg 3 in Eeklo. Hun locatie in Gent werd te klein en dus werd voor een stek op het nieuwe industrieterrein van Eeklo gekozen. Broodjeszaken, pitabars, frituren en pizzeria’s zijn er kind aan huis.
Frituur Carlo , een zaak met een duidelijke visie
In het Nieuwsblad spotte ik het verhaal van Carlo Lannoo, een friturist die al meer dan 25 jaar in het vak staat.
Vandemoortele viert haar 125-jarig bestaan !
Vandemoortele viert haar 125-jarig bestaan! Dit jaar willen jou nog beter helpen en ondersteunen. Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat we nu ook te vinden zijn op de MyB’eats app.
Anda Sauces viert 40 jaar sausbeleving!
Anda Sauces is trots om dit jaar haar 40-jarig jubileum te vieren. Al vier decennia lang zijn wij dé partner voor frituren en horecazaken die op zoek zijn naar hoogwaardige sauzen met een unieke smaakbeleving.
Horecafederatie’s stappen naar Grondwettelijk Hof.
Nu de dagen beginnen te lengen, lonken we naar een terrasje. Maar goed weer vraagt ook om meer werkkrachten in de horeca. Om piekmomenten op te vangen zijn flexi-medewerkers broodnodig.
The fresh taste of the land
Standaard Koelverse Friet van Farm Frites is niet zomaar friet, het is een culinaire ervaring op zichzelf. Het begint allemaal met de keuze voor koelverse friet, een keuze die garant staat voor versheid en kwaliteit. De frietjes worden met zorg gesneden en vervolgens direct gekoeld om een optimale versheid te behouden.
HORECA IN CIJFERS
Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, plaatste onlangs een gloednieuw horecarapport op zijn websites. U kan hierin per gewest, provincie of zelfs gemeente opzoeken hoe de horeca er de afgelopen tien jaar, tussen 2012 en 2022, evolueerde.
De Vegetarian Butcher Crispy NoChicken Burger
Unilever Food Solutions is verheugd om haar nieuwste innovatie met jou te delen: de Vegetarian Butcher Crispy NoChicken Burger! Dit product is een revolutie in de wereld van plantaardige opties voor de Belgische horeca en frituristen.
DATUM FLITSCONTROLES 2024
De Sociale inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) die de werking van de verschillende inspectiediensten coördineert, maakte onlangs de datums voor de flitscontroles voor 2024 bekend voor de zogenaamde kritieke sectoren.
Bij ons Els: Van Foodtruck naar Frituur
Stel je voor: een plek waar de geur van heerlijke gerechten je begroet en elke hap een glimlach op je gezicht tovert. Dat is wat je kunt verwachten bij ‘Bij ons Els’, de nieuwe frituur van Els Wauters In Roosdaal. Hier gaat lekker eten hand in hand met gezelligheid, en Els nodigt je uit om de smaakvolle wereld van haar frituur te ontdekken.
“Vers en Heerlijk: Ontdek Authenticiteit in Elke Hap!”
Duik in de ultieme verse ervaring met onze Lutosa Verse Frieten! Onze toewijding aan kwaliteit komt tot uiting in elke aardappel, elke snede, om u frieten te bieden die de smaakpapillen prikkelen.
Nieuwe wetgeving voor flexi-jobs: wat verandert in 2024?
Het systeem van flexi-jobs werd ingevoerd op 6 december 2015 als één van de flankerende maatregelen bij de invoering van de geregistreerde kassa. Toen was het alleen van toepassing in de horecasector, om pieken en onvoorspelbare momenten op te vangen.
De erfgoedfrituren zijn bekend!
Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet de procedure in gang om drie authentieke frituren te beschermen als monument. De frietkotcultuur, zowel het ambacht van het frieten bakken als de hele frietbeleving die erbij hoort, is erkend als immaterieel erfgoed. In elke Vlaamse gemeente is er wel een frituur te vinden.
HORECA EXPO : Ontmoet bijna 600 exposanten
En dat al voor het 34ste jaar!
Van 19 t.e.m. 22 november palmt dé Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens & eetwinkels opnieuw de 8 hallen van Flanders Expo in. Horeca professionals krijgen er de kans om in contact te komen met bijna 600 exposanten. U ontmoet er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen binnen alle segmenten.
Dunnere frites bij Farm Frites, nog knapperiger!
Bij Farm Frites geloven we in het creëren van culinaire ervaringen die je gasten nooit zullen vergeten. Daarom presenteren we met trots onze Finest Super Fine Fries 5mm – een ware verrijking voor de menukaart. Het is een sensatie voor de zintuigen die je gasten keer op keer zal betoveren.
De Vlaming en frietjes van de frituur
Enkele onderzoekscijfers (november 2022) over de frituur en de Week van de Friet, uitgevoerd door iVox in opdracht van VLAM. Deze tonen aan dat de Vlaming niet alleen de frietjes van de frituur, maar ook de Week van de Friet-campagnes blijft appreciëren.
Aangepaste tewerkstellingsmaatregelen flexi’s treffen de horeca
Een inspanning van 1,2 miljard euro om het land welvarender, duurzamer en veiliger te maken. Maar dat zonder de inspanningen om de hoge loonkost in onder meer de horecasector aan te pakken. In tegendeel zelfs, zo zou blijken dat onder andere de loonkostverhoging van de RZS-werkgeversbijdragen voor flexi-jobs met 3% stijgt. Dit is onaanvaardbaar voor de horecafederaties die onlangs nog aan de alarmbel trokken. Er zijn namelijk 19,07% meer faillissementen in de horeca tijdens de afgelopen drie kwartalen van 2023 tegenover dezelfde periode vorig jaar.
Resto Expo 2024
De populaire huisbeurs Resto-Expo loopt in 2024 over twee in plaats van drie dagen. Noteer dus nu al in uw agenda dat u op maandag 25 en dinsdag 26 maart 2024 welkom bent in Flanders Expo in Gent.
Een zotte scanactie met een waanzinnige hoofdprijs!
Henny’s, Delizio, Devos & Lemmens, Coertjens en Dipp slaan de handen in elkaar voor een zotte scanactie op MyB’eats! Als fervente partners van de Belgische frituur verwennen wij jou met extra Bonus B’eats bij aankoop van onze producten. Dat doe je door pakketten van onze merken te kopen én te scannen via de MyB’eats-app.
Na liefde voor muziek, liefde voor snacks ; Regi op Crazy-Days 2023 ?
Maandag 2 & dinsdag 3 oktober 2023 zijn alweer twee niet te missen data. Crazy Days vind immers reeds voor de 2e keer in het najaar plaats te Affligem.
Brugs Frietmuseum werkt mee aan de Frietkotpostzegels van Bpost
Vijf jaar na de nationale erkenning van de Belgische frietkotcultuur brengt Bpost hulde aan alle frituristen met een speciale uitgifte die terugblikt op de roots van de sector. Samen met voormalig friturist Eddie Cooremans en het Frietmuseum in Brugge selecteerden ze vijf historische frietkraamfoto’s.
Voedselprijzen stijgen in België niet harder
De voedselprijzen swingen in België niet méér de pan uit dan elders: in vergelijking met de buurlanden zijn geen abnormale stijgingen te zien, aldus het Prijzenobservatorium. Dat is vooral goed nieuws voor producenten.
Bereid je goed voor op terrasseizoen
Voor velen start het terrasseizoen pas bij de eerste zonnestralen. Maar voor een horecaondernemer begint het terrasseizoen al vroeger, met de voorbereiding. Is je terrasmeubilair nog in orde? Heb je voldoende personeel om de piekmomenten op te vangen? Vermijd onnodige stress wanneer het eindelijk zover is, en bereid je gewoon goed voor.
Frankrijk ontdekt smokkel afgewerkte frituurolie naar Nederland
PARIJS – Frankrijk heeft zes leden gearresteerd van een bende die grote hoeveelheden afgewerkte frituurolie stal, en via illegale opslagplaatsen in Frankrijk en Duitsland naar Nederland bracht voor verwerking. De criminele organisatie wordt ervan verdacht de olie aan het Franse recyclingcircuit te hebben onttrokken om het als biobrandstof in het buitenland te verkopen, aldus de politie.
Zware energie-uitgaven in eerste kwartaal 2023? Vraag jouw energiesteun aan voor 30 juni 2023!
Ook in 2023 worden ondernemingen nog geconfronteerd met prijsstijgingen bij grondstoffen en energie. Die prijsstijgingen hebben, samen met de hoge loonindexering, een enorme impact op de horecasector. Daarom kan je, als ondernemer, tot 30 juni ‘Energiesteun 2’ aanvragen.
Vijf jaar na de nationale erkenning komen de frietkot-postzegels er aan!
De Belgische frietkotcultuur werd in 2014 opgenomen in de Inventaris van immaterieel cultureel erfgoed Vlaanderen, in 2016 volgde de erkenning op de lijst van ‘Patrimoine oral et immatériel de la Fédération Wallonie-Bruxelles’ en in 2017 de opname op de Lijst van ‘immateriellen Kuturerbes der Deutschsprachigen Gemeinschaft’ alsook op de Inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Chef’s Harvest: verse frites met de ultieme smaak
Er is veel vraag naar verse, pure, smaakvolle en lokale producten. Producten die waarde toevoegen, die kansen bieden om iets verrassends te serveren en waarmee de menukaart verrijkt wordt. Producten met een verhaal, die bijdragen aan de culinaire smaakbeleving van gasten.
Wat bepaalt de prijs van gebruikte frituurolie?
Gebruikte frituurolie heeft, in tegenstelling tot de meeste andere afvalstromen, een zeer hoge energetische waarde. Deze afvalolie wordt namelijk omgezet naar biobrandstof of biochemical (biodiesel, bioglycerine, HVO, SAF, bionafta, biopropaan).
Resto Expo op 27, 28, 29 maart
Het topevent van het jaar staat weer op jullie te wachten. Voor de 28e keer zal iedereen uitgenodigd worden om de wondere wereld van smaken, geuren en kleuren te komen ontdekken tijdens de nieuwe editie van Resto-Expo.
Wettelijk kader voor binnenluchtkwaliteit treedt in werking vanaf 10 december 2022
Het werd al langer aangekondigd, maar vanaf 10 december 2022 zal een wet ter verbetering van de binnenluchtkwaliteit in gesloten plaatsen – die publiek toegankelijk zijn – van kracht zijn.
Transparante vuilniszakken voor bedrijfsrestafval verplicht vanaf 1 januari 2023
Net als thuis ben je als bedrijf verplicht om verschillende vuilbakken en afvalcontainers in jouw bedrijf voorzien. Vanaf 1 januari 2023 komt daar bij dat jij als horecaondernemer verplicht zal moeten overschakelen op transparante vuilniszakken voor het restafval afkomstig van jouw horecazaak.
Joeri eert de hardwerkende mens
Om een stunt meer of minder zit Joeri Cornelis van Ambachtelijke Frituur De Zoutkorrel uit Merelbeke niet verlegen. Zo liep hij drie jaar geleden de marathon van Brussel verkleed als een groot pak friet.
Week van de friet
Als friturist lever je heel wat inspanningen om jouw klanten steeds knapperige, lekkere frietjes te serveren. Met de jaarlijkse Week van de Friet zet VLAM, samen met de sector, de frietjes van de frituur op een positieve manier in de kijker.
Van Geloven
De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels.
Quatra en Brussels Airport bouwen aan een groenere luchtvaart
Quatra is een van de partners van het Stargate-project van Brussels Airport. Het project kadert in de Green Deal van de Europese Unie en wil de CO2-uitstoot van de luchtvaart drastisch doen afnemen, onder andere door CO2-arme brandstof te gebruiken.
Horeca Vlaanderen lanceert Horeca Energy Support!
Zo kort na de coronacrisis worden we geconfronteerd met een energiecrisis. En ook al zijn er steunmaatregelen aangekondigd, voor maar liefst 96% van de horecaondernemers zijn die niet voldoende om de financiële problemen op te vangen.
Meer dan 600 frituristen vragen titel “Erkend friturist “ aan !
Horeca Vlaanderen en Navefri (het Nationaal Verbond van Frituristen) hebben met de steun van Vlaio de erkenning van het vakmanschap van de friturist in het leven geroepen. Al 426 Vlaamse frituristen dragen voortaan met trots de titel van Erkend Frituris
one2three en Frietjesonline.be gaan samen verder
Twee sterkhouders in het online bestellen, one2three en Frietjesonline.be, slaan de handen in elkaar. Voortaan krijgen horeca-ondernemers nog meer keuze uit hoe ze willen werken en voor de bestaande klanten wordt de ondersteuning nog verder uitgebreid.
De Erkend Friturist
Een Erkend Friturist is een vakman die de frietcultuur ter harte neemt en een ambassadeur is voor het friet-vakmanschap. Hij of zij is een vakman die kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zet.