Wist je dat…

Asperges Hollandaise

…Cleopatra haar geliefde Julius Caesar regelmatig asperges voorzette? Asperges stonden toen al bekend als afrodisiacum, met een gunstig effect op het liefdesleven. De groente werd in de oudheid ook al omschreven als geneeskrachtig kruid, goed voor een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen.

Asperges HollandaiseRecept
Asperges met hollandaisesaus en garnalen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 kg asperges
  • 250 g garnalen
  • 150 g boter
  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels water
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • peterselie of bieslook

Bereiding:
Schil de asperges voorzichtig maar grondig. Kook ze gaar in flink gezouten water. Laat de asperges uitlekken op een stoffen servet. Smelt de boter. Klop de eierdooiers, de drie eetlepels water en het citroensap op een zacht vuurtje tot schuim. Roer de gesmolten boter er langzaam onder. Warm de asperges eventueel nog een beetje op in boter en kruid met peper en zout. Serveer de asperges samen met de garnalen en de hollandaisesaus. Versier met een beetje peterselie of bieslook. (CB)