HORECA EXPO 17- 20 november

WHERE PASSIONATE PROFESSIONALS MEET

Horeca Expo is al 35 jaar dé Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens en eetwinkels.

Tijdens deze topvierdaagse komen horecaprofessionals in contact met maar liefst 600 exposanten die de 8 hallen van Flanders Expo innemen. Ze ontmoeten er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen binnen alle segmenten.

Gratis toegangscodes Horeca Expo en gratis zoutvat

Plan je dit jaar een bezoek aan de Horeca Expo? Goed nieuws! Want Horeca Vlaanderen stelt gratis toegangscodes ter beschikking voor haar leden. Je kan deze aanvragen via info@horeca.be, met een maximum van twee tickets per onderneming. Vermeld duidelijk je naam, de naam van je zaak en je lidnummer.

Erkend Frituristen: verenig u! Het team achter het vakmanschapsinitiatief nodigt alle Erkend Frituristen uit om langs te komen op de smakelijke beurs. Dit jaar hebben ze een bijzonder gadget klaarstaan, exclusief voor Erkend Frituristen: een uniek zoutvat. Dit zoutvat is een speciaal ontworpen item, met een knipoog naar het vakmanschap, en alleen beschikbaar op hun stand tijdens de Horeca Expo. Kom dus zeker langs om uw exemplaar op te halen en voeg een vleugje Erkend Friturist toe aan uw zaak!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data en openingsuren
Zondag 17 t.e.m. woensdag 20 november 2024
10u – 18u

Locatie
Flanders Expo, Maaltekouter 1, B – 9051 Gent

BEREIKBAARHEID & PARKING

Met het openbaar vervoer
Wegens de drukte raden wij ten zeerste aan met het openbaar vervoer te komen.

Neem de trein tot Station Gent Sint-Pieters en tramlijn 1 brengt u naar Horeca Expo.

OF

Parkeer aan de Blaarmeersen en neem de shuttlebus.

Met de wagen
Komt u toch met de wagen, dan kan u gebruik maken van volgende betalende parkings:

Parkings B & C op The Loop van Flanders Expo.
Tarief: € 18
Opgelet: moeizaam verkeer.

INNOVATION AWARDS

Horeca Expo bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken. Een professionele vakjury selecteert de winnaars binnen 7 categorieën:

  • Food
  • Beverages
  • Technology
  • Kitchen Equipment & Supplies
  • Furniture & Decoration
  • Hotel Equipment & Supplies
  • Sustainability

De laureaten worden op zondag 17 november tijdens de openingsreceptie op Horeca Expo bekend gemaakt. De winnaars worden tevens tentoongesteld aan de ingang van de beurs.

Uit de vele inschrijvingen, heeft de vakjury een shortlist van innovaties geselecteerd die in aanmerking komen voor een Innovation Award.

Ook de Horeca Expo bezoeker krijgt opnieuw inspraak! Via www.horecaexpo.be kan het vakpubliek haar stem uitbrengen op één van de genomineerden. De genomineerde met het hoogste aantal stemmen ontvangt de Visitor’s Choice. De bekendmaking en uitreiking gebeurt tijdens de openingsreceptie op zondag 17 november.

SELECTIE SEMINARIES & EVENTS

Horeca Academie – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca. Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie.

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kan Horeca Vlaanderen helpen!

Hun startersopleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
  • De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap.
  • De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds.
  • Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
  • De do’s-and-don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen.
  • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
  • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.

Docent Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Slim omgaan met negatieve reviews

Online reviews beïnvloeden het succes van horecazaken, dus is het belangrijk om hierop gepast te reageren. In de opleiding ‘Slim omgaan met negatieve reviews op sociale media’ biedt Horeca Vlaanderen concrete, gemakkelijk toepasbare tips en tricks over hoe horecaondernemers best ingaan op (online) reviews en hoe ze het aantal positieve beoordelingen snel verhogen.

Docent Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

FostPlus

Op maandag 18 november organiseert Fost Plus in samenwerking met de OVAM een studienamiddag over het gebruik van herbruikbaar eetgerei in de horeca. Tijdens deze conferentie informeren ze over de wettelijke en praktische aspecten betreffende de inzet van herbruikbaar cateringmateriaal. Denk aan beschikbare herbruikbare verpakkingen, wasfaciliteiten, digitale retoursystemen, logistieke oplossingen enz. Aan de hand van verschillende getuigenissen van horeca uitbaters die al aan de slag zijn gegaan met herbruikbare verpakkingen willen ze aantonen dat – hoewel er flink wat uitdagingen zijn – werken met herbruikbaar cateringmateriaal toch mogelijk is en loont.

Deze studienamiddag kadert binnen de Green Deal Anders Verpakt, het initiatief tussen de Vlaamse overheid en bedrijven om het aantal eenmalige verpakkingen terug te dringen.

  • maandag 18 november, 12u30 – 17u00
    Ingang hal 8
    Organisatie: FostPlus
    Met inschrijving vooraf
Grondplan